LAARK

Ishøj Indskoling

Tilbygning til Ishøj skole, der udvider forholdene med flere klasseværelser til undervisning og som i sin arkitektur bidrager til læring og leg.

Type:Tilbygning
År:2023 -
Status:Under udvikling
Areal:724 m2
Budget:13 mio.
Bygherre:Ishøj Kommune
Arkitekt:LAARK ApS som totalrådgiver
Ingeniør:2T Arkitekt & Ingeniør
Entreprenør:FLEXMODUL A/S
Ishøj Indskoling

I mødet mellem fortidens æstetik og nutidens funktionalitet opstår en tilbygning til Ishøj skole fra 1940 og dertilhørende tilbygning fra 2013, som i sin arkitektur bidrager til leg og læring.

Med en ærlig og respektfuld tilgang til den oprindelige byggestil har vi skabt en tilbygning, der ikke blot udvider skolens kapacitet, men også bevæger sig i harmoni med det eksisterende arkitektoniske udtryk.

De karakteristiske røde mursten og hvide vinduer er blevet omhyggeligt inkorporeret i tilbygningens facade i kombination med cementspånplader, der muliggør et let fundament og som med sit høje indhold af træfibre skaber et spil i facaden, mod den ellers monotone eternitplade. Denne subtile sammenkobling af materialer og designelementer er ikke blot en hyldest til skolens historie, men også et udtryk for ærlighed over for den oprindelige byggeteknik.

Som et resultat er tilbygningen ikke blot en udvidelse af fysiske rum, men også en struktureret dialog mellem arkitektoniske epoker, der fejrer skolens historie og fremtid på én gang.

Tilbygningen indeholder 4 klasselokaler, hver med en størrelse på 75m2 samt 4 grupperum med plads til 4 – 6 personer i hver.

Ishøj Indskoling
Situationsplan, 1:500
Ishøj Indskoling
Facadeprøve.
Ishøj Indskoling
Ishøj Indskoling
Projekt: Ishøj Indskoling. År: 2023. Bygherre: Ishøj kommune. Areal: 724 kvm. Arkitekt: LAARK ApS. Ingeniør: 2T Arkitekt & Ingeniør. Entreprenør: FLEXMODUL A/S.

Andre projekter

KVUC AulaNobisEfterslægten BibliotekKVUC ReceptionEfterslægten AulaKVUC KlasseværelserGladsaxe AuditorieGladsaxe GymnasiumEfterslægten IndretningKVUC IndretningNørreskoven Børnehave
Ishøj Indskoling