LAARK

Gladsaxe Auditorie

Transformation af svømmehallen i Gladsaxe Gymnasium til auditorie og studierum, samt etablering af ny foyer med toiletter, køkken og garderobe.

Type:Transformation
År:2018
Status:Skitseforslag
Areal:300+ m2
Bygherre:Gladsaxe Gymnasium
Arkitekt:LAARK ApS
Bygherrerådgiver:Gymnasiefælleskabet
Ingeniør:Thymark.dk ApS
Gladsaxe Auditorie

Projektet omfatter en transformation af svømmehallen i Gladsaxe Gymnasium til auditorie og studierum. I vores forslag forsøger vi at bevare stemningen fra den tidligere funktion men på samme tid at skabe et velfungerende studiemiljø. Vi har i projektet haft fokus på ankomst, lys og lyd, bevægelsesflow og det at skabe fleksible rum til mange situationer og aktiviteter.

Der etableres en ny foyer, som indeholder toiletter, køkken og garderobe. I foyeren bliver atmosfæren fra den tidligere funktion badet bevaret. Væggene er flisebeklædt og de gamle badenicher synlige med glasplader over. Vaskemøblet er bevaret og skifter funktion til siddepladser med en simpel ombygning. På den måde bliver ritualet ved at gå igennem omklædningen og badet på vej ind i svømmehallen bevaret.

Fra foyeren og auditoriet er det muligt at tilgå de mere enkle grupperum, hvori der kan arbejdes med oplæg fra auditoriet. Der er visuel forbindelse hertil via glasdøre.

Auditoriet er opbygget omkring det tidligere bassin hvoraf en form med reference til bølgen springer op og bliver til en tribune. Heri er indlejret de faste siddepladser i forskellige zoner, der kan suppleres med løse stoleopstillinger. I kanten af bassinet bliver stigen transformeret til en talerstol, som en hilsen til fortiden. Væggene beklædes med en akustikregulerende beklædning, der indeholder installationer og tavler. Beklædningen bliver gradvis mindre tæt mod loftet, hvor den er med til at understrege den modulære bjælkekonstruktion. Generelbelysningen monteres under bjælkerne i loftet for at understrege og accentuere konstruktionen. Udover dette monteres spots og pendler til belysning af arbejdszoner.

Gladsaxe Auditorie
Gladsaxe Auditorie
Gladsaxe Auditorie
Gladsaxe Auditorie
Gladsaxe Auditorie
Projekt: Gladsaxe Gymnasium. År: 2018. Areal: 300+ kvm. Bygherre: Gladsaxe gymnasium. Arkitekt: LAARK ApS. Bygherrerådgiver: Gymnasiefælleskabet. Ingeniør: Nikolaj Thymark, Thymark.dk ApS.

Andre projekter

KVUC AulaNobisEfterslægten BibliotekKVUC ReceptionEfterslægten AulaIshøj IndskolingKVUC KlasseværelserGladsaxe GymnasiumEfterslægten IndretningKVUC IndretningNørreskoven Børnehave
Gladsaxe Auditorie