Laungaard Arkitekter

KVUC Kantine

I dag ligger kantinen på KVUC i kælderen. Den fremstår mørk og med lavt til loftet. Rummene understøtter ikke de behov, som vi har når vi spiser sammen. Derfor er her forslået at kantinen flyttes til 1. sal hvor biblioteket ligger i dag. Planløsningen består af tre langstrakte zoner: Køkkenet, mellemrummet og orangeriet. 

Atmosfæren fra køkkenet flyder ud i mellemrummet ved at lade flisebeklædningen fortsætte på ydersiden af køkkenet. I Orangeriet føles der som om man sidder udendørs ved store glaspartier. Her er masser af luft og lys og der er mulighed for at have plantekasser med krydderurter, citrus- og frugttræer og planter. Den gamle facade bliver fritlagt for at accentuere stemningen af at være udendørs. Der hænger pendler ved bordene for at skabe intimitet, som derved kan sænke støjniveauet. Stemningen er rå og rustik men med hjemlige detaljer som sofagrupper der understøtter behovet for en sund pause i hverdagen. Kantinen bliver et grønt frirum hvor der er masser af materialitet og identitet.

Type : Renovering og indretning
År : 2017
Status : Skitseforslag
Areal : 480 m2
Bygherre : KVUC
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.