Laungaard Arkitekter

KVUC 5. Sal

KVUC 5.sal har gennemgået en gennemgribende renovering som rummer en række programmer bl.a. Flexadministration, Genvejen samt køkken og mødelokaler.

Flexadministration er indrettet i eksisterende lokaler, hvor der er blevet lavet et nyt hævet akustikloft mellem de eksisterende loftsbjælker. Rummet er udformet i feltet mellem den eksisterende bygnings detaljer og materialer og et tilført udtryk, som et new yorker loft, med stringente glaspartier, og gedigent møblement i klassiske materialer med indslag af kraftige farver. Rummet er delt i 3 zoner en arbejdszone, gangzone og en mødezone arbejdszonen og gangzonen er gennemgående og rationel, markeret af en indbygget reol i hele rummets længde, der danner scene for arbejdssituationen.  Møde zonen består af afgrænsede glasrum mellem bygningens eksisterende skorsten. Disse rum er varme og farverige, med bløde møbler og egegulv. Her er der lagt op til en mere afslappet og dynamisk interaktion.

Beliggende i tagetagen på skolen, er  også ”Genvejen”, som er hjemsted for AVU-undervisningen. Rummet fokuseres, ved at fritlægge dele af den eksisterende trækonstruktion. Derved skabes i samspil med belysningen et taktfast centralt lyst og indbydende undervisningsrum, der ikke bliver visuelt forstyrret af konstruktioner og gamle skorstene i siderne. Det lange rum er delt op i zoner tilpasset forskellige undervisningstyper. Klasseundervisning ved tribunen lavet af genbrugte loftsbrædder, gruppeundervisning ved gruppeborde og individuelt arbejde ved arbejdspladser langs væggene. Navnet genvejen er arkitektonisk understreget ved rummets langagtighed, og forstærkes af taktfast belysning, vekslende mellem eksisterende ovenlys og ny kunstbelysning, samt ved kun at male eksisterende træværk, som ligger uden for bjælkerækkerne og på den måde give rummet karakter.

Køkkenet og mødelokalet i forbindelse med administrationslokalerne på KVUC, er indrettet i en respektabel, næsten mid century modern stil, der passer godt til administrationsfunktionen. Her er nuancer af dybgrøn, blå, og detaljer i træ, læder og messing.  Vægfelter er behandlet med en stoflig grå puds med nuance variationer. På væggene hænger motiver fra bygningens historie, som er med til at skabe en forankrende identitet for rummet og dets brugere.

Type : Indretning
År : 2016
Status : Realiseret
Areal : 950 m2
Bygherre : KVUC
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.