Laungaard Arkitekter

Gladsaxe Gymnasium Auditorie

Projektet omfatter en transformation af svømmehallen i Gladsaxe gymnasium til auditorie og studierum.

Gladsaxe Gymnasium er et byggeri fra 1955 - 56 og tegnet af Eva og Niels Koppel. Det er et tidstypisk byggeri fra 1950’erne, med modulære rytmiske facader med en konstruktion i beton/tegl, store vinduespartier og med et interiør af robuste murede vægge.

I vores forslag forsøger vi at bevarer stemningen fra den tidligere funktion men på samme tid at skabe et velfungerende studiemiljø. Vi har i projektet haft fokus på ankomst, lys og lyd, bevægelsesflow og det at skabe fleksible rum til mange situationer og aktiviteter. 

Der etableres en ny foyer, som indeholder toiletter, køkken og garderobe. I foyeren bliver atmosfæren fra den tidligere funktion badet bevaret. Væggene er flisebeklædt og de gamle badenicher synlige med glasplader over. Vaskemøblet er bevaret og skifter funktion til siddepladser med en simpel ombygning. På den måde bliver ritualet ved at gå igennem omklædningen og badet på vej ind i svømmehallen bevaret.

Fra foyen og auditoriet er det muligt at tilgå de mere enkle grupperum, hvori der kan arbejdes med oplæg fra auditoriet. Der er visuel forbindelse hertil via glasdøre. 

Auditoriet er opbygget omkring det tidligere bassin hvoraf en form med reference til bølgen springer op og bliver til en tribune. Heri er indlejret de faste siddepladser, i forskellige zoner, som kan suppleres med løse stoleopstillinger. I kanten af bassinet bliver stigen transformeret til en talerstol, som en hilsen til den tidligere funktion. Væggene beklædes med en akustikregulerende beklædning, der indeholder installationer og tavler. Beklædningen bliver gradvis mindre tæt mod loftet, hvor den er med til at understrege den modulære bjælkekonstruktion. Generelbelysningen monteres under bjælkerne i loftet for at understrege og accenturer konstruktionen. Udover dette monteres spots og pendler til belysning af arbejdszoner. 

Type : Transformation
År : 2018
Status : Skitseforlslag
Areal : 300+ m2
Bygherre : Gladsaxe gymnasium
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.